+387 33 402 300

+387 33 402 300

stariilijas@bih.net.ba

Bosanski put 151

Vijesti iz JU OŠ "Stari Ilijaš"

Svečano otvorene nove prostorije Udruženja “Budi mi drug”

Jučer su svečano otvorene prostorije Udruženja djece ometane u psiho-fizičkom razvoju “Budi mi drug”. Udruženje broji preko 50 članova svih uzrasta. Pored djece i njihovih roditelja, otvorenje je prisustvovao načelnik Općine Ilijaš gosp. Akif Fazlić, te predstavnici lokalne vlasti te mnogobrojni gosti i prijatelji udruženja.

Na početku ceremonije otvorenja, prisutnim se obratila predsjednica udruženja Meliha Mešetović.

Do sada smo imali neke kancelarije, koje su bile veoma male, tako da od 2007. godine ja idem ciljano na ovaj prostor i prošle godine smo naišli na razumijevanje općinskog načelnika Akifa Fazlića, koji je uložio maksimalan trud kao i pomoćnica načelnika Sanja Zagorac-Jozić , tako da su nam oni pomogli u adaptaciji ovog prostora. Nama ovaj prostor zaista znači, i pozivam sve da dođu kod nas utorkom i četvrtkom kada se održavaju kreativne radionice kako biste vidjeli koliko su djeca sretna i zadovoljna. Danas je poseban dan za nas i zaista sam presretna i kao roditelj i kao predstavnik udruženja Budi mi drug.

Nakon obraćanja Predsjednice uslijedila je dodjela zahvalnica svim onima koji su učestvovali u realizaciji ovoga projekta te time pomogli adaptaciju novootvorenih prostorija udruženja.

Nakon obraćanja predsjednice udruženja, gostima se obradio i načelnik naše općine koji nije krio zadovoljstvo i ponos zbog otvaranja novih prostorija.

Ovo je jedan od značajnih, humanih projekata i želim da prije svega čestitam našem udruženju „Budi mi drug“ , čiji članovi uvijek marljivo rade i vrlo su aktivni. Zajedno sa udruženjem, Općina Ilijaš je došla do ovog momenta da imamo zaista adekvatne uslove za boravak djece te za provođenje određenih programa namijenjenih njima. U saradnji sa JU Djeca Sarajevo obezbjedili smo ovaj prostor na period od pet godina, zatim smo ga uredili, definisali određene stavke za finansiranje udruženja te na taj način objezbjedili prije svega djeci Ilijaša ali i djeci iz drugih općina da imaju prave uslove za ono što je njima zaista najpotrebnije a to su programi iz oblasti rehabilitacije djece. Općina Ilijaš je finansirala rekonstrukciju prostora i izdvojeno je nekih 12.000KM i na taj način stvorila dobre uslove za rad udruženja. Cijeneći ozbiljnost rada ovog udruženja i cijeneći broj djece koja imaju tretman kroz ovaj projekat, ja kao predlagač općinskog budžeta ću predložiti da ovo udruženje bude direktno finansirano iz općinskog budžeta“.

Povodom otvaranja novih prostorija članovi udruženja “Budi mi drug“ postavili su i izložbu svojih ručnih i kreativnih radova, te je svaki posjetitelj mogao kupiti njihov proizvod i na taj način podržati rad udruženja.

Facebook
Twitter
LinkedIn