+387 33 402 300

+387 33 402 300

stariilijas@bih.net.ba

Bosanski put 151

Vijesti iz JU OŠ "Stari Ilijaš"

Upriličen prijem prvačića u JU OŠ ”Stari Ilijaš”

Jučer je obilježen početak nove školske godine u Općini Ilijaš. Akcenat je, naravno, stavljen na đake prvake, gdje je djeci polaznicima upriličen svečani prijem u školskim ustanovama.

U Osnovnoj školi ”Stari Ilijaš” zatekli smo mnoštvo prvačića, kao i roditelja koji su s radošću ispratili svoje najmlađe u novo poglavlje njihovog života.

DSC_0191

Direktor škole, gospodin Mahir Dević, istakao je zadovoljstvo brojem upisanih učenika u ovu ustanovu, dodavši:

”Dočekali smo da upišemo drugu generaciju prvačića u našoj ljepotici Osnovnoj školi ”Stari Ilijaš”. Evidentno je povećanje broja učenika za jedno cijelo odjeljenje u ovoj školskoj godini, te se u ovoj školi možemo pohvaliti najvećim brojem upisanih prvačića na području Općine Ilijaš. U ovoj školskoj godini upisano je 79 prvačića, međutim ovaj broj nije konačan, jer se dešavaju i prelasci učenika iz drugih škola pa se može očekivati i eventualno odstupanje od ovog broja. Ukupan broj upisanih učenika u ovoj školskoj godini prelazi 500“.

 Direktor je također naglasio prednost ambijenta škole, i uslova za rad, te izrazio nadu da je projekat izgradnje Osnovne škole ”Stari Ilijaš” opravdao povjerenje i donio sreću najmlađim polaznicima. Našim prvačićima direktor je poručio da slušaju svoje roditelje, te da budu temelj na kojem će u budućnosti počivati naša država.

DSC_0176

Adna Mustić, polaznica prvog razreda Osnovne škole ”Stari Ilijaš”, rekla je: ”Jako mi je drago što će upoznati nove drugare, te što ću kroz igru ostvariti dobar rezultat i  na kraju školske godine ostvariti odličnan uspjeh.”

”Sretna sam da smo ove godine upisali 79 učenika u prvi razred,  gdje imamo dva odjeljenja u centralnoj školi u Starom Ilijašu, te po jedno odjeljenje u područnoj školi u Malešićima, Misoči i Bioči. Nakon obavljenog prvog testiranja, ova generacija djeluje kao izuzetna, a nama ostaje da se uvjerimo u to kroz naredni period obrazovanja, od čega svakako zavisi i dobra saradnja roditelja sa djecom kao i sa javnom ustanovom. Nama je posebna radost prijem prvačića, te očekujemo i dobru saradnju djece sa učiteljima kao i sa cijelim osobljem naše škole. Našim prvačićima dajem epitet vojske najjače, jer su zaista najjača vojska budućnosti koju trebamo da gradimo zajedno da bi dobili generaciju koja može da napravi promjene u našoj  državi.” rekla je Enisa Džakmić, pedagog Osnovne škole ”Stari Ilijaš.

DSC_0172

Prijem za prvačiće ispraćen je prigodnom priredbom u prostorijama Osnovne škole, a nastavljen prozivkom đaka prvaka, koji su sa svojim učiteljicama posjetili svoje nove učionice.

DSC_0237

Facebook
Twitter
LinkedIn