+387 33 402 300

+387 33 402 300

stariilijas@bih.net.ba

Bosanski put 151

Vijesti iz JU OŠ "Stari Ilijaš"

Svečano otvorena OŠ “Stari Ilijaš”

Škola će u ovoj školskoj godini primiti 500 đaka, a u okviru novoizgrađenog objekta nalaze se velika sportska sala, kuhinja, bibiloteka, kao i stomatološka ambulanta.

Budući da je na području Ilijaša do danas gravitirala samo jedna osnovna škola, “Hašim Spahić”, otvorenje nove obraznovno-odgojne ustanove rasteretit će centralnu školu, stoga će se odvijanje nastave uveliko olakšati.  Direktor škole Mahir Dević kazao je kako je izgradnja ustanove trajala sedam godina, a tokom tog perioda, izgradnja je nekoliko puta bila obustavljena.

“Investicija je između 4,5 i pet miliona maraka. Izgradnja je trajala skoro sedam godina, bilo je zastoja zbog ekonomske krize i političkih previranja, ali intenzivno smo radili i, evo,sada smo ovdje”, kazao je Dević.

Načelnik općine Ilijaš  Akif Fazlić kazao je kako je današnji dan praznik građana sa područja općine Ilijaša.

“Prije svega, ovaj dan je praznik za građane Ilijaša. Mi smo sretni zbog toga. Jedan dugi san koji smo sanjali, pretvorio se u javu”, kazao je.

Svečanosti otvorenja škole, uz ostale, prisustvovali su predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović i ministar obrazovanja i nauke FBiH Damir Mašić.

Otvaranju su prisustvovali brojni visoki politički zvaničnici, predstavnici federalnih, kantonalnih i općinskih vlasti i brojne druge zvanice.

Facebook
Twitter
LinkedIn