+387 33 402 300

+387 33 402 300

stariilijas@bih.net.ba

Bosanski put 151

Vijesti iz JU OŠ "Stari Ilijaš"

Riješeno pitanje prijevoza učenika u Starom Ilijašu

U sklopu aktivnosti priprema za početak rada Osnovne škole „Stari Ilijaš“ održan je sastanak sa predstavnicima kompanije Centrotrans kako bi se riješilo pitanje prijevoza učenika, koji će od 01. septembra krenuti u ovu školu.
-Dogovoreno je da će školski autobusi djecu koja dolaze iz Misoče, Luke i Bioče dovoziti unutar školskog dvorišta zbog njihove sigurnosti. U narednom periodu, to će činiti i autobus koji djecu dovozi iz Malešića u Ilijaš, kazao nam je direktor OŠ „Stari Ilijaš“ Mahir Dević.

Napominje da je u četvrtak, 28. avgusta održan roditeljski sastanak na kojem je bilo prisutno oko 500 učenika i roditelja koji su obišli prostorije i upoznali se sa uslovima u školi, kao i razredne starješine i sam raspored odjeljenja. Pozivaju se svi roditelji, koji iz bilo kojeg razloga, još nisu obišli školu da to urade i upoznaju se sa neophodnim informacijama za svoju djecu za nesmetan početak nove školske godine.

Podsjećamo, otvorenje Škole je 01. septembra- prijem prvačića u 12 sati,a svečano otvorenje i program u 14 sati. Direktor Dević još je jednom pozvao sve roditelje i građane Ilijaša da prisustvuju ovom važnom događaju za naš grad.

Facebook
Twitter
LinkedIn