+387 33 402 300

+387 33 402 300

stariilijas@bih.net.ba

Bosanski put 151

Vijesti iz JU OŠ "Stari Ilijaš"

Ponosni na realizaciju projekta „Humour in the classroom“

Kako smo i ranije pisali JU OŠ „Stari Ilijaš“ partner je u realizaciji projekta Erasmus+ KA2 sa još 5 partnera iz Turske, Slovenije, Bugarske i Portugala. Tema našeg projekta „Humour in the classroom“ naišla je na veliku zainteresovanost naših nastavnika. 

Iza nas je pregršt aktivnosti koje su odrađene uspješno. Radeći u vrijeme epidemije Covid19 i sa kontinuiranim preprekama sa mjerama za suzbijanje spomenutog virusa i onemogućenosti da se sretnemo, radimo i dogovaramo uživo možemo reći da smo ponosni što smo sa našim partnerima realizovali sve planirano za prvih šest mjeseci.

U prethodnom periodu radili smo na realizaciji podciljeva projekta, koji su se ogledali u anketiranju i razgovoru sa nastavnicima iz naših škola o upotrebi šaljivih sadržaja na nastavi s ciljem poboljšanja socio-emocionalne klime u razredu i povećanja uključenosti učenika u sam proces obrazovanja. 

Ni sami nismo svjesni koliko svi realizatori nastavnog procesa zapravo koriste šaljivih sadržaja na svojim časovima, ali to nikada nisu objavili, podijelili sa nekim. Sada su svi imali priliku da to urade. 

Zahvaljujući nastavnicima iz osnovnih škola sa područja općine Ilijaš prikupili smo niz dobrih praksi upotrebe šaljivih sadržaja na časovima, prilagođenim našem Nastavnom planu i programu. Dobre prakse koje su stigle na naš e-mail prošle su niz analiza i vrednovanja, tako da smo sa našim partnerima podijelili 11 najboljih i najkompletnijih. 

Poslije verifikovanja svih praksi od strane svih partnera u Priručnik dobrih praksi o upotrebi humora u nastavi bit će uvrštene i prakse koje se realizuju u učionicama sa našeg područja.

Ovih dana privodi se kraju dizajn i sadžaj priručnika – koji će uskoro kao veliki benefit za sva nastavnike širom svijeta ugledati svjetlo dana.

Iskrene čestitke našim predstavnicama: Salketić Almi, Dizdarević Jasmini i Gradaščević Aidi sa željom da i u narednom periodu rade uspješno i da svojim radom i trudom nastave biti ambasadori naše Škole. 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn