+387 33 402 300

+387 33 402 300

stariilijas@bih.net.ba

Bosanski put 151

Vijesti iz JU OŠ "Stari Ilijaš"

Dvodnevni transnacionalni susret partnera koji realizuju Erasmus+ projekat „Humor u nastavi“

Danas je u Biznis Centru u Ilijašu otvoren dvodnevni transnacionalni susret partnera iz Bosne i Hercegovine, Turske, Bugarske, Slovenije i virtuelno iz Portugala koji realizuju Erasmus+ projekat „Humor u nastavi“.
Naša škola je partnerska organizacija iz Bosne i Hercegovine, a tim iz naše škole čine: Gradaščević Aida, Salketić Alma i Dizdarević Jasmina.
Ovaj projekat se realizuje već 10 mjeseci i do sada su partneri u svojim državama sakupili prakse upotrebe humora u nastavi u Priručnik – Kako upotrijebiti humor u nastavi? preveden na sve jezike partnerskih država, kako bi svima bio dostupan.
Na ovom sastanku partneri će da isplaniraju i kreiraju edukaciju za nastavnike zašto i kako da koriste prakse koje su u Priručniku.
Krajnji cilj ovog projekta je da educirani nastavnici češće koriste humoristične prakse i sadržaje i da se na taj način poboljša socio-emocionalna klima u razredu, da učenje bude ugodnije, da učenici budu aktivniji i uključeniji u proces učenja, da nastavnici budu zadovoljniji, časovi zanimljiviji, a rezultati u učenju bolji i dugotrajniji.
Našim gostima želimo ugodan boravak u našoj školi, našem gradu i našoj državi.
Čast nam je i zadovoljstvo i na ovaj način se zahvaliti našoj Ministrici za odgoj i obrazovanje, gospođi Hota-Muminović Naidi koja je svojim prisustvom uveličala ovaj događaj. Bilo nam je zadovoljstvo ugostiti Vas.
A našem direktoru i vrijednim kolegicama čestitamo na ovom velikom uspjehu i odličnoj organizaciji Drugog transnacionalnog susreta partnera u Ilijašu.
Facebook
Twitter
LinkedIn