+387 33 402 300

+387 33 402 300

stariilijas@bih.net.ba

Bosanski put 151

Vijesti iz JU OŠ "Stari Ilijaš"

Održan webinar za nastavnike i roditelje na temu „Psihologija obrazovanja – Mentalno zdravlje nastavnika i učenika“

Večerašnjem webinaru na temu „Psihologija obrazovanja – Mentalno zdravlje nastavnika i učenika“ u organizaciji Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo i UNICEF-a, prisustvovalo je 300 učesnika.
Webinar je održan u 17:00 sati, a edukatorice su bile profesorica pedagogije i psihologije Samela Alagić i Dželila Mulić – Čorbo, psihologinja i psihoterapeutkinja.

Jedan od zadataka odgojno – obrazovnog procesa je i poticanje socijalnog razvoja učenika te se u aktuelnoj situaciji, proglašenjem globalne pandemije koronavirisu, postavlja pitanje kako djeci omogućiti interakciju sa vršnjacima. Vršnjački odnosi – zašto su važni i kako ih održavati u doba korone, razvoj empatije kod djece u doba korone, kako se nositi sa izazovima novonastale situacije samo su neka od tema koje su bile prezentovale na večerašnjem webinaru. Webinaru su prisustvovale i kolege iz regiona, koji su dali punu podršku ovom vidu edukacije i načinu povezivanja obrazovnih djelatnika.

Novi webinar će se održati već sutra, u 17:00 sati, a tema je “Motivacijski i sigurnosni aspekti online rada sa učenicima”.

Facebook
Twitter
LinkedIn