+387 33 402 300

+387 33 402 300

stariilijas@bih.net.ba

Bosanski put 151

Vijesti iz JU OŠ "Stari Ilijaš"

Obavještenje o obavljanju sistematskih pregleda djece za upis u prvi razred osnovne škole

Početna

S obzirom na epidemiološku situaciju u Kantonu Sarajevu te uzimajući u obzir činjenicu na otežane uvjete rada zdravstvenih ustanova u Kantonu Sarajevo, odmah po okončanju online upisa djece u prvi razred osnovne škole, obratili smo se Ministarstvu zdravstva Kantona Sarajevo i Javnoj ustanovi “Dom zdravlja” Kantona Sarajevo od kojih smo zatražili odgovor da li će sistematski pregledi djece moći biti obavljeni blagovremeno kako bi djeca nesmetano mogla krenuti u školu.

S tim u vezi, obaviješteni smo danas da su u Javnoj ustanovi “Dom zdravlja” Kantona Sarajevo poduzete intenzivne aktivnosti koje će, uprkos manjku pedijatara, rezultirati realizacijom sistematskih pregleda djece do početka naredne školske godine.

Stoga, pozivamo sve roditelje, čija djeca još uvijek nisu obavila sistematski pregled, da se čim prije jave u pripadajuću organizacionu jedinicu Javne ustanove “Dom zdravlja” Kantona Sarajevo kako bi blagovremeno bio obavljen pregled djeteta.

Koristimo se prilikom da se zahvalimo uposlenicima Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo na saradnji i uloženom trudu da zajednički nađemo rješenje za pružanje usluga našim građanima, a u svrhu poštivanja zakonom propisanih obaveza.

default1.jpg

Facebook
Twitter
LinkedIn