+387 33 402 300

+387 33 402 300

stariilijas@bih.net.ba

Bosanski put 151

Vijesti iz JU OŠ "Stari Ilijaš"

Kako uspješno organizirati projektnu nastavu? (primjeri dobre prakse) – tema je kojom je započet ovosedmični ciklus webinara

Ovosedmični ciklus webinara u organizaciji Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo i UNICEF-a započet je predavanjima profesora Namira Ibrahimovića i Adile Salibašić na temu projektne nastave.

Tendenciozno uobličen naslov Kako uspješno organizirati projektnu nastavu? (primjeri dobre prakse) privukao je veliku pažnju nastavnika svih profesija i nivoa obrazovanja željnih da kroz konkretne primjere unaprijede vlastiti rad u učionici.

Prezentujući uspješne nastavne prakse profesori Ibrahimović i Salibašić su na konkretnim primjerima rada sa učenicima pojasnili koncept projektne nastave, koje su prednosti i nedostaci ovakvog vida izvođenja nastave, te ukazali na velike mogućnosti koje projektna nastava nudi, posebno u ovim izmijenjenim uslovima online rada. U svojim izlaganjima i razgovorima sa učesnicima su ukazali na mogućnosti i načine uvođenja trajnih promjena u redovnoj nastavi, a koji bi doprinijeli unapređenju rada sa učenicima.

„Nastava na daljinu je izazov koji nas je sve potakao da tragamo za novim inovativnim rješenjima izvođenja nastave baziranim na jasno formulisanim ishodima učenja što će sve nas učiniti boljim nastavnicima, a nastavu svrsishodnom.“ – poruka je kojim je večerašnji webinar završen.

Webinaru Kako uspješno organizirati projektnu nastavu? (primjeri dobre prakse) prisustvovalo je skoro 300 učesnika ne samo iz Kantona Sarajevo, nego i šire, od studenata, nastavnika, pedagoga i univerzitetskih profesora čime su ukazali na veliku potrebu dijeljenja ideja, iskustava i znanja u oblasti obrazovanja. Samo zajedničkim trudom i radom možemo napraviti kvalitetne iskorake u obrazovanju.

slika_-_1.pngslika_-_2.pngslika_-_3.jpg

Facebook
Twitter
LinkedIn