+387 33 402 300

+387 33 402 300

stariilijas@bih.net.ba

Bosanski put 151

Vijesti iz JU OŠ "Stari Ilijaš"

Održana XVI Smotra naučno-tehničkog stvaralaštva

JU Osnovna škola “Stari Ilijaš” 17. i 18. aprila 2015. godine  bila je domaćin XVI Smotre naučno-tehničkog i sportsko-tehničkog stvaralaštva  mladih.

Učešće su uzele ekipe Osnovnih škola sa područja Općine Ilijaš i Općine Vogošća. Učenici su prvo testirani iz obaveznog dijela, zatim iz općeg tehničkog znanja, te potom se pristupilo izložbi radova i sportsko-tehničkim disciplinama. U obaveznom dijelu ekipno prvo mjesto zauzeli su učenici OŠ “Hašim Spahić”, drugo mjesto učenici OŠ “Stari Ilijaš”, i predstavljat će Općinu Ilijaš na Kantonalnom takmičenja.
Kada su u pitanju tematski radovi učenici su prezentirali svoje radove iz oblasti: niskogradnje, visokogradnje, građevinske baštine, građevina budućnosti, elektronike, energetike, revitalizacije, primjena informatike u tehnici, zaštite okoliša, agrotehnike, fotografisanja, dokumentarni film, crtani film, spot, autonomni roboti i dr. Učenici su ovom prilikom pokazali kreativnost i vještine, a ovo je ujedno bila i prilika za druženje među učenicima i nastavnicima.

Svim učenicima čestitamo na postignutim rezultatima, a najboljim želimo puno sreće na Kantonalnom takmičenju.

Autor: Adha Masnopita

Facebook
Twitter
LinkedIn