+387 33 402 300

+387 33 402 300

stariilijas@bih.net.ba

Bosanski put 151

Vijesti iz JU OŠ "Stari Ilijaš"

Održan prvi webinar za roditelje i učenike

Ministar Anis Krivić pozdravio je večeras u 18:00 sati sve učesnike prvog webinara za roditelje i učenike u organizaciji ministarstva i izrazio posebno zadovoljstvo što su stvoreni uslovi i za ovaj vid edukacije kako nastavnika, tako i roditelja i učenika. U doba pandemije korona virusa online komunikacija je najsvrsishodnija u očuvanju zdravlja naših učenika, nastavnika i roditelja.

Webinaru je prisustvovalo 60 učesnika, a edukatori su bili profesori Adin Begić i Said Krantić, članovi Radne grupe Ministarstva i eksperti za rad na online platformi Microsoft Officee 365.

Učesnici su imali priliku da se upoznaju sa Office 365 platformom, grafičkim okruženjem Teams-a i njegovim segmentima bitnim za realizaciju online nastave. Također, učesnicima su bili prezentirani način i mogućnosti komunikacije sa nastavnicima sa aspekta učenika i roditelja, na koji način se pristupa timovima i kanalima unutar tima, preuzima zadaća i dostavljaju povratne informacije kao i na koji način se može pristupiti kreiranim zadacima. Polaznici su pohvalili ovaj vid edukacije i izrazili želju da se nastave.

Ovo je samo prvi u nizu planiranih webinara koje će Ministarstvo, u saradnji sa UNICEF-om BiH, organizovati tokom sljedeća dva mjeseca.

img-144c07ca3b74eeff0846d2a87536bd8d-v.jpg

Facebook
Twitter
LinkedIn