+387 33 402 300

+387 33 402 300

stariilijas@bih.net.ba

Bosanski put 151

Vijesti iz JU OŠ "Stari Ilijaš"

MEĐUNARODNI SUSRET PARTNERA U NAŠOJ ŠKOLI U OKVIRU REALIZACIJE ERASMUS+ PROJEKTA „JAČAJMO SAMOPOUZDANJE KOD UČENIKA U OSNOVNOJ ŠKOLI“

📌 Danas, ponedjeljak, 13.11.2023. godine u našoj Školi bio je posebno veseo dan i odisao je prijateljstvom i pozitivnom atmosferom tokom susreta 9 partnera iz 6 država: Sjeverne Makedonije, Bugarske, Slovenije, Portugala, Litvanije i Bosne i Hercegovine.
Domaćin ovog susreta bila je OŠ „Stari Ilijaš“ i predstavnice projektnog tima iz škole: Salketić Alma, Dizdarević Jasmina i Gradaščević Aida. Uz nesebičnu podršku direktora škole, gospodina Alić Adema, organizovali su susret partnera koji nikoga od gostiju nije ostavio ravnodušnim.
📌 Susretu su prisustvovale i predstavnice Općine Ilijaš, pomoćnica načelnika Sanja Jozić-Zagorac i službenica za mlade, Enisa Mešetović, koje su svojim prisustvom ovaj susret uveličale i odale podršku našem timu za EU projekte.
Pored 16 učesnika ovog susreta koji su danas uživali, jedna partnerska organizacija je uzela online učešće.
📌 Prvom dijelu susreta prisustvali su i predstavnici Škole, direktor, gospodin Alić Adem, zamjenik direktora, gospodin Muhić Enver, psiholog škole, gospođa Kahriman Adna i pedagogica škole, gospođa Isić Amina.
📌 Na jednom ovako velikom događaju, koji okuplja eksperte iz nekoliko Evropskih država, uspješno je rezimirano do sada urađeno planirano projektnim aktivnostima i dogovoreni su naredni koraci i aktivnosti.
‼️ Ponosni smo što naša Škola učestvuje u pisanju ovakvih projekata i realizuje projekte koji će odgojno-obrazovni proces u našim školama obogatiti rezultatima ovog projekta i pomoći našim nastavnicima da kroz obuku planiranu ovim projektom ojačaju svoje kompetencije o jačanju samopouzdanju kod učenika u osnovnim školama.
Čestitke upravi Škole i našim predstavnicama tima za EU projekte.
Facebook
Twitter
LinkedIn